Mara
"Nieuwe vrienden maken in het Mooi Leven Huis."

Mara is een echte strijder

Dit is Mara Duineveld. Ze is inmiddels al 18 jaar. Mara is een vrolijke meid, die altijd in is voor een grapje en graag muziek luistert. Samen met Ray, Esther, Tim (20), Lieke (13) en Buddy 🐾 woont zij in Egmond aan den Hoef.

Mara heeft het Syndroom van Down. Voor ons niet helemaal een verrassing bij haar geboorte, aangezien er een genetische afwijking in de familie zit, waardoor er meer kans op een kind met Down zou zijn. Mara werd 4 weken te vroeg geboren en was dan ook een kleine baby, maar wel een echte strijder, want ze mocht al snel lekker mee naar huis. Een super blije en makkelijke baby was het. Mara heeft als dreumes meegedraaid in Egmond op de peuterspeelzaal en later ook haar kleuterperiode op het reguliere onderwijs. Wij hebben dit echt als voordeel gezien, omdat Mara bekend is binnen ons dorp, of eigenlijk een bekende Egmonder, als ik het zo mag noemen.

 Vanaf haar 7de jaar zit zij bij Heliomare op school, eerst bij de Alk en daarna naar HCA. Zij gaat met veel plezier naar school, is graag met haar klasgenoten samen. Mara is sociaal, zachtaardig, maar kan zeker ook haar grenzen aangeven. Ze heeft wat moeite met communiceren, dus gebruikt ook wel gebaren, of maakt je op een andere manier duidelijk wat ze bedoelt.

Mara zit op judo, zwemt elk week. Ze fietst graag op haar driewieler, of eropuit met de tandem. En als je een kunstwerk met hartjes wil, dan tekent ze dat voor je.

Mara loopt stage bij de Klompenhoeve waar ze werkt in de keuken. Groente snijden, afwassen, schoonmaken en vegen en de sla maken. Ze geniet ervan. Daarnaast is ze op woensdag te vinden bij het Roode Hert op de creatieve afdeling. Eens per maand logeert ze bij het Molenhuis. Dit zijn wij gestart om haar voor te bereiden op het ooit buitenshuis te wonen. Ze geniet van het samen zijn met anderen. Binnenkort gaat ze naar een boerderij in Egmond om haar dagbesteding uit te breiden. We hopen dat ze nog een jaartje op school mag blijven, want daar komt ze zeker haar bed voor uit..

Wij hebben gekozen voor het Mooi Leven Huis, omdat we graag betrokken willen blijven bij het leven van Mara. Het concept sprak ons dus erg aan. We hopen dat Mara in de toekomst kan wonen in een huis met haar vrienden en nieuwe vrienden kan maken. Een veilige omgeving, waarin ze gestimuleerd wordt en zich zal blijven ontwikkelen. Een huis waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Waar wij welkom zijn in haar eigen kamer/appartement en haar netwerk zich ook vrij voelt om bij haar langs te gaan. Waar ruimte is voor diversiteit en de bewoners hun talenten mogen inzetten om een bijdrage te leveren aan de groep.