'We willen de verschillen verbinden. Dat is Mooi Leven.'

'We willen de verschillen verbinden. Dat is Mooi Leven.'

Samen.

Ons Mooi Leven Huis Alkmaar wordt alleen een succes als we samen verantwoordelijk willen zijn. En elkaar een mooi leven wensen. Natuurlijk in de eerste plaats een mooi leven voor onze kinderen. Maar net zo goed voor iedereen om onze kinderen heen. Ouders, broers, zussen, netwerk en begeleiders. Alleen als ieder zich thuis en gerespecteerd voelt in wie je bent en belangrijk vindt, wordt ons Mooi Leven Huis toekomstbestendig. Dit bereiken we door met elkaar de verbinding aan te gaan.

Grote verschillen geven verrassende verbindingen.

(De tekst gaat hieronder verder.)

Grote verschillen geven verrassende verbindingen.

Samen leven in ons Mooi Leven Huis kan alleen als ieder kan en mag zijn wie die is. In een omgeving die je de ruimte geeft. Hoe groot die verschillen tussen bewoners, ouders en medewerkers ook zijn. Tijdens het proces van verbinden is dat je elkaar laat merken dat je elkaar nodig hebt. Dus laat je verrassen door die verbindingen. Sta open voor de verschillen (en laat je er niet door weerhouden). Dan gaat ons Mooi Leven Huis werkelijk LEVEN.

WIJ SAMEN MET

De mensen samen met onze bewoners

Ons Beleidsplan

In Nederland bevindt zich inmiddels een aantal Mooi Leven Huizen. Op basis van dit concept hebben we onze eigen uitgangspunten voor ons Mooi Leven Huis goed beschreven in een beleidsplan. Dit is de basis voor de gesprekken met o.a. woningbouwverenigingen en gemeentes voor een geschikte locatie in Alkmaar en omgeving en met zorgaanbieders. Wil je meer lezen over de uitgangspunten en keuzes die horen bij het realiseren van het Mooi Leven Huis Alkmaar, dan kun je die hier vinden.

Nabij Netwerk

NabijNetwerk is in 2014 gestart door twee vaders van dochters met een stofwisselingsziekte. Zij hebben aan de wieg gestaan van het eerste Mooi Leven Huis. Hun uitgangspunt daarbij was: ‘Ik wil dat mijn kind een leven heeft zoals ik het voor mijzelf zou wensen.’ 

NabijNetwerk is eigenaar van het Mooi Leven Huis concept en ondersteunt met de ervaring en kennis die zij heeft (en nog steeds opbouwt) andere initiatieven om een Mooi Leven Huis te realiseren. NabijNetwerk ondersteunt ook ons initiatief.

“Als je je kind ziet wonen in het Mooi Leven Huis, je droom: ga die droom waarmaken en ga op reis. Wij gaan met je mee”

De Waerden

Bij De Waerden vinden we dat ieder mens uniek en gelijkwaardig is, met recht op een leven zoals iedereen.Hoe anders is het vaak in de buitenwereld: als iemand een verstandelijke beperking heeft, dan wordt diegene opeens níet meer gezien als gelijkwaardig. Wij vinden dat onzin. Ook met een beperking ben je nog steeds wie je bent!

Wij geven dus niemand een stempel. Iedereen is gelijkwaardig. Punt. Wij ondersteunen mensen met een beperking bij een dagelijks leven dat ze begrijpen. En waarin ze zichzelf kunnen zijn. Waarbij ze zich goed voelen. Waarin ze plezier hebben, nieuwsgierig kunnen zijn en mogen groeien. Zo zorgen wij met onze professionele begeleiding voor een fijn dagelijks leven. Of iemand nu bij ons woont, werkt of vrije tijd doorbrengt.

Wij hebben 32 locaties van Texel tot aan Velsen, van wonen, dagbesteding, steunpunten voor mensen die ambulant worden ondersteund. We werken met circa 400 medewerkers voor circa 900 mensen met een verstandelijke beperking.

www.dewaerden.nl

DeWaerden logo RGB pay off compact