"Ruimte en tijd om te leren"

Zelfstandigheid voor Mariama

Mariama woont met Marjolijn, Ed en 3 katten in Oudorp.

Marjolijn werkt als klassen assistent op de Vso in Heemskerk en Ed is plafonneur.

We gaan graag op vakantie, naar theater of naar het strand of bos. We houden van lekker eten en koken. Maar vinden het ook leuk om dingen zelf te maken of te tuinieren.

Een tuin of groot dakterras is een wens voor het mooilevenhuis.

We wonen vlakbij het Heliomare college waar we fietsend op de duo fiets of driewieler heen kunnen.

Mariama heeft downsyndroom en een auto-immuun ziekte waardoor ze kaal is. Ze heeft ook een snel werkende schildklier waardoor ze wel eens uit balance kan raken, ze is dan snel overprikkeld en moe. Hiervoor moet ze regelmatig bloedprikken wat ze heel goed kan.

Sinds een paar jaar krijg Mariama extra ondersteuning van haar oude juf Petra. Ze maken speciale verhalen met de methode leespraat, ze heeft door Petra goed leren klok kijken en nog beter leren lezen en schrijven. We hopen dat er binnen het Mooi Leven Huis ook ruimte en tijd blijft bestaan om te leren. Mariama logeert al vanaf haar 3de jaar zo nu en dan bij Rein en Tosca. Oma Artje is ook altijd beschikbaar om te helpen met opvang.

Mariama wordt in oktober 18 en verheugd zich daarop want dan zou ze willen autorijden en ze mag stemmen . Ze zoekt dan op Google op hoe dat werkt als ze mag stemmen.

Mariama is een bewuste dame die houdt van dansen, tekenen en filmpjes kijken op youtube.

Ze zit op judo bij de dojo t loo heeft de oranje band. Ze danst bij Tamar samen met andere jongeren met een beperking.

Ze loopt 3 dagen in de week stage ,bij Spot atelier en Artiance theater.

Ze is net gestart bij het Roode Hert in Oudorp. Via MEE gaan we proberen of ze daar alleen naartoe kan leren fietsen. Sinds kort oefenen we ook met alleen naar huis lopen uit school. Nog een stapje verder in zelfstandigheid en loslaten. We zouden voor haar die zelfstandigheid binnen het MLH zoveel mogelijk willen blijven stimuleren.